Djurtransport utomlands med AAC

Det råder inga tvivel om att man vill att sitt djur ska transporteras säkert och bekvämt, speciellt när det kommer till längre sträckor där djuret kan börja känna tvivel och oro. Idag så behöver husdjur djurtransport för att komma utomlands, det vill säga att både katter och hundar behöver resa med djurtransport. I detta fall så reser husdjuret i lastutrymmet som finns under passagerarutrymmet anledningen till detta är för att det finns en tryckkabin som håller rätt syremängd och temperatur under hela resan. Med dem under resan finns djurskötare som tar hand om djuret ifall någonting skulle ske under resans gång eller ifall det skulle bli oroligt. Under transporten så har djuret alltid tillgång till vatten och får även mat under resan för att kunna hålla upp sitt humör.

Det man behöver tänka på när man transporterar djur med AAC är att de behöver ha en bur som helst är tillverkade i solid plast eller trä då spånmaterial inte är lämpligt för flygtransporter. Buren måste även vara utrustad med en vatten- och matskål som är tillgänglig från utsidan av buren.

Vid mellanlandningar som kan förekomma vid längre flygningar så finns det tillgång till djurhotell där djuren tas väl hand om och får den föda den behöver samt omvårdnad. I vissa fall kan husdjur vara tvungna att sövas under flygning för att de inte kan hålla sig lugna, i dessa fall används naturliga kosttillskott av ägaren några veckor innan avresa.

About the Author