Matlagning av naturens råvaror

Att röra sig ute i naturen är något vi människor har gjort ända sedan tidernas begynnelse och det lever kvar än idag. Att få lite frisk luft och motion är hälsosamt. Att se och uppleva den vackra naturen är en stor motivation för många att bege sig ut i skogen som innehåller många roliga aktiviteter och upplevelser som du inte hittar någon annanstans.

När dagen börjar nå sin mitt eller slut börjar det kurra i magen och hungern blir till slut allt vi tänker på och ser. Då är det dags att ta en paus och fixa något att äta. I våra skogar finns det mycket gott att äta, vilket gör det viktigt att kunna tillaga det man hittar i naturen. Oftast har vi med oss en smörgås eller något vi enkelt kan värma över en brasa. I naturen hittar vi svampar, bär, växter och olika djur, vilket passar utmärkt att ta med sig tillbaka hem och tillaga på en riktigt grill. Beroende på årstid hittar vi olika saker i våra skogar och det gäller att ta till vara på dem. Under hösten inträffar älgjakten och älgkött passar utmärkt att lägga på grillen. Med tanke på att älgkött inte innehåller mycket fett, är det viktigt att tillaga den på rätt sätt. Krydda och grilla älgköttet på hög värme för att få en ordentlig grillyta. Sedan lägger du köttet på grillens indirekta värmeyta och låter den gå klart där. På detta sätt kommer köttet att bli saftigt och gott.

Olika typer av grillar

Det finns många olika typer av grillar med olika egenskaper och svagheter. Här gäller det att hitta rätt grill för just dig. Den klassiska kolgrillen är svårslagen med sin unika smak den tillför till allt man grillar, samt att de finns i mindre modeller som man enkelt kan ta med sig ut i naturen. Gasolgrillen är väldigt smidig att grilla med och är perfekt för den som vill göra grillningen väldigt enkel för sig. Gasolgrillar är oftast väldigt stora och svåra att ta med sig. Sedan har vi elgrill, som fungerar bra för dig som exempelvis bor i lägenhet och vill grilla. Den fungerar tyvärr inte jättebra ute i naturen med sitt krav på elektricitet.

About the Author