Lusitano- En av världens äldsta hästraser

Lusitanohästen är en av världens äldsta hästraser som har avlats fram av portugiserna sedan långt tillbaka i tiden. Några karaktärsdrag hos Lusitanohästen är dess explosiva elasticitet där snabba starter, stopp och vändningar är dominanta drag. Lusitanohästen är helt unik i sitt utseende då den är väldigt reaktionssnabb. Lusitanon har en bred hals och något kortare rygg, samt en konvex nosrygg. Den har en naturlig förmåga att bära sig med bakdelen, vilket ofta syns i dressyren. Detta är egenskaper som behövs för att snabbt manövrera och vända sig i de allra mest kritiska och utmanande situationer. Lusitanon har genom historien visat en otrolig begåvning när det gäller dressyrarbeten.

Om Maria-Julia dos Santos

Maria-Julia dos Santos har ett gediget intresse för ridkonsten och den portugisiska Lusitanohästen. Dess historiska bakgrund och fantastiska egenskaper såsom explosivitet och smidighet gör det till en av världens mest omtalade hästraser.

Utöver hästar har Maria-Julia dos Santos har också kärlek för Portugal och Sverige med ett stort engagemang för maten, vinerna och kulturen i Portugal.

About the Author