Musik och naturmänniska?

Köp en westerngitarr, det perfekta valet för den akustiska musiker

westerngitarr

Tänk dig att du är ute i naturen och få inspiration på att göra musik.  En stålsträngad westerngitarr är en modern form av den klassiska gitarren, skillnaden är att den är strängad med stålsträngar istället för vanligtvis nylon. Det gör så att ljudet blir större och ljusare.

Stål-strängade gitarrer har tradiotionellt gjorts av kombinationen av olika ”tonewoods”, speciellt trä som har speciella resonans egenskaper.
Främsta är det träslaget sitkagran de vanligaste men även alpina och adirondack-gran är hett eftertraktade.
Ryggen och sidorna på vissa gitarrer är gjorda av samma trä, Brasilanska eller Ostindiska jakaranda och Honduras Mahognyträ, de är det mest traditionella valet. Lön har en viss uppskattad egenskap, de skärs på ett visst sätt i olika mönster, som exempelvis ”eld”. Mer icke-traditionellt trä som ökar i popularitet är Sapele. De liknar Mahogny i ton men är något ljusare i färgen och har en djup kornstruktur som är visuellt tilltalande

Innan du köper en gitarr, se till att skaffa så mycket information som möjligt. Hur ska du spela? Spela i ett band eller mest för dig själv? Tänk på att gitarren är gjort av trä och den ska behandlas med omsorg, trä expanderar och krymper beroende på vilken omgivning de befinner sig i. Visst är gitarrer speciellt behandlad för att tåla en del, men inte hur mycket som helst.

About the Author