Fina gardiner till dina fönster

Nu kan man smidigt köpa gardiner online

Det finns många fördelar med onlinehandel, men en väldigt stor anledning är att man kan ta tid, vara hemma och slippa stressen med att stå i kö.
Är du en sådan person som kanske inte tänker på hur dina fönster ser ut, saknar de gardiner eller är de inte så fina som resten av ditt hem? Det behöver inte vara svårt alls att hitta fina gardiner så du lyfter upp ditt rum.

Classic-curtains-style1

Har du småbarn så kan det var en idé att kolla in fina barngardiner, eller du kanske göra en badrumsrenovering. Glöm då inte gardin till köket.

Hur ska man då ta hand om sina gardiner?

Det känns som många köper jättefina gardiner men sen så kanske de inte ta hand om de på rätt sätt. Visst det kanske inte är så lätt om man inte vet hur man ska göra.
Här kommer en liten guide som förhoppningsvis hjälper dig.

Visa gardiner mycket smuts?
Olika material visar olika mycket smuts, i regel visar de ”hårda” materialarna  inte så lätt smuts som de ”lätta, tunna” materialarna. Så har du några gardiner med lite lättare tyger så kan det vara en bra idé att tvätta de ofta.

När du väl tvättar
Ta bort alla krokar från gardinen. Se till att kolla tvättlappen så att du ser hur de ska tvätta.Om du är osäker på hur du hittar tvättlappen så tvätta ett litet hörn med vatten och tvättmedel. Många tvättbara gardiner måste tvättas i kallvatten med en liten mängd tvättmedel.

Torkning
Ha inte gardinerna ute i solen för mycket för att om man torkar de för länge så kan det förekomma veck som inte går bort.

Hur man sätter undan gardiner som ej används
All lagring bör vara fri från fukt. Det är en bra idé om du stryker de för att undvika veck innan du lägger undan de. Om du lägger undan de som har fukt så kan de få en obehaglig lukt med sig, det vill man undvika.

About the Author