4 olika typer av viltkött som du kan njuta av

När det gäller kött är viltkött ofta det bästa man kan få. Och det är sant, den låga antibiotikanivån och det faktum att djuret har levt ett bra liv i det vilda ger ett väldigt välsmakande kött. Men älgkött är långt ifrån det enda som finns på marknaden. Faktum är att det finns alla möjliga olika typer av viltkött som är väl värda att prova. Här är fyra av våra favoriter.

Vildsvinsburgare

Ett av de vanligaste viltköttsbitarna du kommer att stöta på är vildsvin. Och även om det kanske inte är det första du tänker på när du tänker på att göra hamburgare, kan du lita på oss när vi säger att vildsvinsburgare definitivt är värda att prova. Nyckeln är att ta det lugnt med kryddningen, eftersom vildsvinet kan ha en stark smak som lätt kan överskuggas av andra ingredienser. En enkel puck med bara lite salt och peppar räcker gott och väl.

Mince av älgkött

Älgkött är också ganska vanligt och ger en utsökt köttfärs. På grund av den starka smaken är det viktigt att inte överdriva kryddningen. Det räcker med lite salt och peppar, eller så kan du till och med använda torkade örter om du känner dig äventyrlig. Se bara till att steka köttfärsen ordentligt innan den serveras.

Gryta med björnkött

Björnkött är ett av de mer intressanta köttsorterna som finns och definitivt något som är värt att prova om du någonsin får chansen. Det kan vara ganska segt, så det är bäst att tillaga det långsamt i en köttgryta eller långkok. Ju längre du kokar det, desto mörare blir det. Och som med alla grytor är det fritt fram att experimentera med olika kryddor och smaker tills du hittar en kombination som du älskar.

Salami av renkött

Sist men inte minst har vi renkött som ger utsökt salami. Om du inte kan hitta renkött kan du använda hjortkött som ett bra substitut. Det viktiga är att du får tag på rökt vitlök av god kvalitet och använder den rikligt. Detta kommer verkligen att hjälpa till att framhäva köttets smak och ge din salami en trevlig rökig smak.

Slutsats

Så där har du det: fyra köttsorter från vilt som är väl värda att prova om du någonsin får chansen. Viltkött må vara kung när det gäller viltkött, men det finns gott om andra alternativ som är lika goda – om inte bättre! Så nästa gång du ska köpa viltkött hos din lokala slaktare, kötthandel online eller livsmedelshandlare, varför inte köpa något nytt och prova det? Du kanske blir förvånad över hur mycket du gillar det!

About the Author