Samisk design från Made in Jukkas

Sameslöjd eller duodji som det heter är en väldigt viktig del av den samiska kulturen. Duodji är hantverk som utgår från de samiska traditionerna, färgerna och mönster, samt att det är tillverkat av samer. Enligt den samiska traditionen används naturen och renar som källa för de material som används vid duodji.

Hos Made in Jukkas hittar ni handsydda samiska hantverk av högsta kvalitet. I sortimentet hittar ni tennarmband och handsydda väskor av olika slag som är tillverkade enligt tradition av renskinn, återbrukade material eller vadmal. Väskorna finns i många olika utföranden i form av handväskor, kaffepåsar, axelremsväskor och necessärer. Ett tennarmband är ett vackert smycke som är tillverkat av äkta renskinn med en renhornsknapp enligt de samiska traditionerna.

Duodji-märket

För att urskilja äkta Duodji från plagiat används duodji-märket på äkta samiska hantverk. Märket delas ut till samiska hantverkare som tillverkar håller på med duodji. När du köper samiska hantverk ska du alltid hålla utkik efter detta märke så att du vet att produkten är äkta eller inte. Made in Jukkas har självklart det här märket då de tillverkar äkta samiska hantverk av högsta kvalitet.

Om Made in Jukkas

År 2011 grundades Made in Jukkas som tillverkar väskor och samiska smycken med en samisk design av skinn och återbrukade material för att visa omtänksamhet mot miljön. Produkterna från Made in Jukkas sys främst efter traditionella mönster, men även efter egna designer.

About the Author