Gör ditt egna paracord

Paracord används flitigt bland frilufsmänniskor.

Man kan tillverka sitt egna paracord att använda till te.x. nyckelband att sätta på ryggsäcken eller ha det som armband som en snygg smycke. De finns i en rad olika färger och passa både dig som kille och tjej.
Du kanske är en äventyrsmänniska eller vill testa någonting nytt? Det är alltid bra att ha med sig ett slitstarkt material när man ska ut i naturen.
Det är extremt slitstarkt och har används av militären bland annat under andra världskriget, det består av nylonrep som består av en kärna av trådar som omsluts av ett vävt yttre skal.

paracord
Paracord finns i olika varianter, de vanligaste är för hobbyarbeten och de har olika hållfasthet som betecknas med olika nummer exempelvis 550 Paracord (Type III) och 450 Paracord (Type II). Numren representera hållfastheten av linan, dvs 555 är 555 pounds ( 252 kg).

About the Author