Mördarsniglar på toast

Har under hela sommaren hittills haft invasion av mördarsniglar och gått på snigeljakt var och varannan kväll. Synd att man inte kan äta denna sortens sniglar, för då hade jag kunnat ställa till med ett rejält snigelkalas! Eller vänta nu, hittade precis ett recept på mördarsniglar hur coolt är inte det? Kocken David Kallos lagade faktiskt detta i nyhetsmorgon 2011, ”mördarsniglar på toast”. Vet dock inte om jag skulle klara av själva hantering av snigeltillagningen för att de slemmar något otroligt mycket.

Mördarsnigel i trädgårdenI min trädgård har jag förutom mördarsniglar också tigersniglar/ leopardsniglar/pantersniglar som de också kallas. Till skillnad från mördarsniglarna ska dessa raringar vara nyttodjur som käkar upp larver och annat mums. Någonstans läste jag att de även käkar upp mördarsniglar. Om det är en skröna vet jag ej men jag tänker absolut låta mina randiga och prickiga slemmiga vänner få härja fritt i trädgården. Men visst har jag sett mördarsniglar gnaga på sina döda kompisar så det känns inte så avlägset att tro att de ”snälla” sniglarna gör detsamma. Där emot har jag svårt att tro att snällsniglarna mördar mördarsniglarna. Hur skulle det gå till? Slemma ihjäl sina fiender eller har de blivit utrustade med huggtänder på sistone? Tänker lite på Monty Pythonfilmen ”jakten på den heliga graalen”. Scenen där riddaren hugger av både armar och ben på snubben och denne fortsätter och försöker anfalla varpå riddaren säger; what are you going to do, bleed on me?

Ett annat alternativ för att bli av med mördarsniglar är att köpa en snigelfälla med snigelmedel. Har inte testat men känner att det skulle vara intressant. Hittade en bra sida som säljer både snigelfällor och snigelmedel för att utrota mördarsniglar i trädgården. De verkar sälja sina produkter över hela landet. Värt att testa!