Högtryckstvätt åt alla!

Vi behöver en högtryckstvätt för nu är det kokta fläsket stekt! skrek min sambo häromdagen. Det kan haft med att göra våra fruktansvärt pedantiska grannar som inte gör annat än att städar, putsar och fejjar med sin högtryckstvätt varje liten stund av fri tid. Min sambo Kalle hade krattat löv vid tomtgränsen och grannen Rune hade som vanligt legat på knä i deras perfekt skötta land och “insupit myllan”. De hade väl småpratat lite sådär som man gör grannar emellan tills Rune frågade om det var “sånt däringa luftrenande mosstak” som vi hade anlagt på garagetaket. Då tändes en låga av stor irritation hos Kalle då det inte var första gången Rune påpekade vårt mossbeväxta tak. Sen att Rune lyckades skämta om utemöblerna som nu är grönaktiga efter sommaren gjorde inte saken bättre. Vi vill inte använda en massa miljöfarliga och starka medel.

Inklampandes med stora steg och skor fulla av lera satte sig Kalle ner i datarummet och skulle leta upp en högtryckstvätt online.  En stor satans högtryckstvätt som att man kan spola bort Rune från världskartan hade varit gytt sa han och flinade. Sen började jakten på universums magiska superlösning på alla problem (högtryckstvätten). Eftersom kalle är jävligt noggrann när han ska köpa saker online så kollas det upp i diverse forum, pricerunner och liknande informationssidor. Ett antal timmar senare och med den fetaste kaffekoppen i handen tryckte han äntligen på “KÖP”.  Nu jävlar ska det spolas och rensas för kung och fosterland med högtryckstvätten sa Kalle nöjt.

Några dagar senare fick vi högtryckstvätten hem till dörren. Självklart skulle den testas samma dag och Kalle gick lös på garagetaket direkt. Mossan sprutades hejvilt över hela uppfarten och jag bet mig i läppen för att inte säga något om det. Troligtvis kommer mossan ligga kvar där och skräpa eftersom Kalle fastnar lite i det han håller på med för stunden. Vår pedantiske granne Rune beskådade detta från sitt och frugans köksfönster med en förvånad min. Han trodde väl aldrig att vi skulle få tummen ur att faktiskt göra något, allra minst köpa en högtryckstvätt i värstingmodell haha!

Två timmar senare kom en nedsölad Kalle in. Svart, brun och gröntufsig lite likt ett bergatroll med ett brett flin på läpparna. -Den här högtryckstvätten var ta mig faan den bästa pryl jag har köpt! Jag tog garaget runt om när jag ändå höll på, sa Kalle. Men nu behöver vi åka och köpa färg, den var lite för bra och nu syns det ännu mer att vi behöver måla om garaget.

Jag kunde inte hålla tillbaka skrattet längre och gick iväg för att leta upp min väska med plånboken i.

I färgbutiken var Kalle fortfarande helt uppåt väggarna över hur bra högtryckstvätten hade fungerat. Han var nästintill ett vandrande reklamskylt då det var nonstopprat om högtryckstvätten. Det var knappt att jag fick ur honom vilka färger vi skulle köpa till garaget. Vi tänkte passa på att måla om i en snyggare färg då det just nu är brunt och gult. Hiskelig kombination om du frågar mig. Men vi hittade en fin grå färg och tänkte ta en vit färg till knutarna så passar det bättre in med husets färger som vi har idag. På vägen hem stängde jag av öronen då det enda jag hörde var femte minut var högtryckstvätt.